ГолосUA
06:56 12/01/2010

Заяви влади про престижність шахтарської праці — міф, — Симоненко

Заяви нинішньої влади сьогодні про престижність шахтарської праці є міфом.

Про це заявив лідер Комуністичної партії України, кандидат на посаду Президента України Петро Симоненко на зустрічі з виборцями у Дзержинську на Донеччині, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, у даний час українські шахтарі, зважаючи на тяжку специфіку їхньої роботи, отримують надзвичайно низькі заробітні плати і мінімальні пільги. При цьому П. Симоненко зазначив, що умови роботи вітчизняних гірників не відповідають жодним стандартам.

“Шахтарська праця — це у норі сьогодні довбатися і вугілля звідти добувати. А в якому стані підйомні установки сьогодні, у якому стані апарати головного провітрювання, у якому стані головний водовідлив? А жінки, не будемо їх лякати, спускається (чоловік — ред.) у шахту і не знає — обірветься сьогодні чи завтра. Що, сьогодні хтось технікою безпеки займається на шахтах? Ні! Йому (власнику — ред.) важливіше, аби більше вугілля. Більше дістали — багатшим буде. Тому престижність шахтарської праці полягає у тому, що вона використовується й експлуатується максимально, а престижності як такої сьогодні немає”, — зауважив кандидат у президенти від Блоку лівих сил.

У цьому контексті П. Симоненко наголосив, що у програмі Блоку лівих і лівоцентристських сил описане вирішення зазначеної проблеми, яку реально втілити у життя.  

А. Йовик

 

Читайте также по теме