Заявою про скорочення парламенту Яценюк хотів лише привернути до себе увагу – Колесніченко

Заявою про підготовку владою змін до Конституції, які б призвели до зменшення кількості народних депутатів Арсеній Яценюк просто хотів привернути до себе увагу.

Про це заявив народний депутат, з

color="#000000">аступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Вадим Колесніченко у ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Офіційно у Партії регіонів це питання не стояло і наразі не стоїть. Це намагання розколихати ситуацію і знову привернути увагу до себе», — заявив політик.

За його словами, така заява лідера «Фронту Змін» носить виключно політичний характер. Він також нагадав, що зазначене питання підіймалось ще Президентом Леонідом Кучмою у 2000 році, коли планувалось запровадити систему двопалатного парламенту.

Особиста ж позиція політика щодо зменшення кількості народних депутатів негативна, адже сильне скорочення кількості народних депутатів у парламенті віддалило б депутатів від спілкування з народом і сильно ускладнило б виконання норм закону щодо особистого прийому народними депутатами громадян. «Вийде десь 1,5 мільйона людей на одного депутата, це важко, спілкуватись з усіма», — сказав він.

Нагадаємо, сьогодні лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк заявив, що ПР готує скорочення кількості народних депутатів до 350 осіб.

Читайте также по теме