Збройні сили України — поза межами закону, — Гриценко

У блоці "Наша Україна-Народна Самооборона" вимагають, щоб Президент Віктор Янукович вніс до парламенту законопроект про чисельність Збройних сил України.

Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко на засіданні погоджувальної ради, передав кореспондент ГолосUA.

“Законопроект про чисельність Збройних сил України не приймається вже третій рік поспіль. Тобто Збройні сили в Україні перебувають поза межами закону. Спочатку його не вносив Президент Віктор Ющенко, тепер вже другий рік не вносить Віктор Янукович. Я хочу нагадати, що це не норма, яку треба обговорювати, це конституційний обов

face="Times New Roman, serif">'язок глави держави”, — заявив він.

За словами А. Гриценка, затвердження чисельності армії є основою для оборонного фінансового планування, а також планування матеріально-технічного забезпечення. “І я не розумію, чому Президент вперто ігнорує цей обов

face="Times New Roman, serif">'язок. Більше того, наш комітет вже тричі, починаючи з березня 2010-го, звертав на це увагу Віктора Януковича, але законопроект і надалі ігнорується”, — зазначив він.

У зв'язку з цим, голова Верховної Ради Володимир Литвин попросив профільний комітет підготувати відповідне письмове звернення до Президента.

Читайте также по теме