ГолосUA
06:20 25/02/2011

Збройні сили України та Пакистану планують обмінятися досвідом

У Києві відбулася зустріч начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Григорія Педченка з Надзвичайним та Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні паном Ахмад Наваз Салімом Мела.

Про це повідомила прес-служба уряду.

У зустрічі також взяли участь заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко, ТВО начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗС України полковник Анатолій Петренко, аташе з питань оборони при Посольстві Ісламської Республіки Пакистан в Україні бригадний генерал Казім Мустехсан.

На початку зустрічі генерал-полковник Григорій Педченко привітав пана Ахмад Наваз Саліма Мела з призначенням на посаду Надзвичайного та Повноважного Посла Ісламської Республіки Пакистан в Україні, побажав йому успіхів у відповідальній місії і висловив сподівання, що його перебування в Україні буде цікавим і корисним.

Генерал-полковник Григорій Педченко підкреслив, що в оборонній сфері значним спільним досягненням є практична реалізація положень Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Урядом Ісламської Республіки Пакистан про співробітництво у військовій та оборонно-промисловій галузях, а саме – створення відповідної Спільної українсько-пакистанської комісії, перше засідання якої відбулося у жовтні 2009 року. Він повідомив, що представники Збройних Сил України беруть активну участь у роботі зазначеної комісії.

“Співпраця України з Ісламською Республікою Пакистан у воєнній сфері і надалі носитиме послідовний та конструктивний характер, а існуючі добрі стосунки між військовими відомствами наших держав розвиватимуться на принципах відкритості, довіри, взаємної поваги та користі. Збройні Сили України зацікавлені у подальшому розвитку та поглибленні плідної співпраці із Збройними силами Пакистану, базуючись на досягнутих результатах”, – підкреслив генерал-полковник Григорій Педченко.

Начальник Генерального штабу ЗС України зазначив, що перспективними напрямками військового співробітництва між збройними силами України та Ісламської Республіки Пакистан є вивчення та обмін досвідом щодо підготовки та участі збройних сил у міжнародних миротворчих операціях, участь представників збройних сил обох країн у якості спостерігачів у військових навчаннях, співробітництво у галузі військової освіти.

В ході обговорення питань розвитку подальшого двостороннього співробітництва, пан Ахмад Наваз Салім Мела запросив групу українських військовослужбовців відвідати Пакистан наступного місяця та у якості спостерігачів взяти участь у масштабному навчанні Військово-морських сил Пакистану, а також ознайомитися зі структурою пакистанських Збройних сил, системою військової освіти тощо.

На завершення зустрічі генерал-полковник Григорій Педченко та пан Ахмад Наваз Салім Мела висловили сподівання на продовження плідного, взаємовигідного розвитку співробітництва на благо збройних сил обох країн і народів.

Читайте также по теме