ГолосUA
14:30 23/01/2011

Жадан назвав співпрацю культурної еліти з владою колабораціонізмом

Нинішня влада робить спроби «перетягнути» на свій бік деяких представників культурних кіл, щоб надати своїй діяльності хоча б якусь легітимність.

Таку думку висловив відомий український письменник Сергій Жадан «ДТ. Україна», відповідаючи на запитання про стратегію і тактику теперішньої влади гуманітарній політиці.

Втім, особливих успіхів у цьому напрямі поки що не спостерігається. Оскільки співпрацю з нинішньою українською владою — чи то в гуманітарній сфері, чи то в інших галузях суспільного життя — інакше як колабораціонізмом вже й не назвеш“, зауважив письменник.

При цьому він підкреслив, що „абсолютно ніякої чітко визначеної стратегії у сфері гуманітарної політики ця влада навіть не припускає“.

І вся їхня тактика зі стратегією разом — ні що інше, як прагнення захистити будівельними „лісами“ офіційних інституцій або гучних декларацій ту порожнечу, яка за всіма цими деклараціями та інституціями просто зяє… Порожнеча при цьому залишається пусткою. Потрібно тільки назвати речі своїми іменами“, — наголосив С. Жадан.

 

 

 

Читайте также по теме