ГолосUA
15:54 15/03/2010

Жарт телеканалу про вбивство Саакашвілі можна порівняти з інсценуванням захоплення планети марсіанами — Британські ЗМІ

Жарт проурядового грузинського каналу “Імеді” про ніби-то вторгнення росіян на територію Грузії та вбивсто президента Михаїла Саакашвілі викликав паніку, яку можна порівняти хіба ще із радіоінсценування п’ятидесятирічної давності “Війни світів”, яка змусила Америку повірити у захопленні марсіанами планети.

Так стверджує видання The Guardian.

“Більшість грузинів та іноземців, які перебувають на території держави, пережили величезний шок, переглянувши репортаж по національному телебаченню. Дійшло до того, що мати одного військовослужбовця померла від розриву серця, а ще у однієї жінки стався викидень. Такі дії вкрай дискредитують дії грузинської влади”, — відзначає газета.

The Guardian також зазначає, що інсценування російського вторгнення було скоріше за все відповіддю на нещодавній візит одного із лідерів грузинської опозиції Ніно Бурджанадзе до Москви, де вона зустрілася із прем’єром Путіним, і за який її розкритикував президент Саакашвілі

Нагадаємо, грузинська телекомпанія "Імеді" в суботу ввечері передала в ефір «спеціальний репортаж про можливий розвиток подій в Грузії у разі російської інтервенції». Телеканал показав змонтовані кадри про ніби-то вторгнення росіян і нібито вбивство президента країни Михайла Саакашвілі.

За матеріалами: The Guardian.

Підготувала Л. Дубенко

http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/14/russia-georgia-fake-invasion-report

 

Читайте также по теме