ГолосUA
15:05 24/09/2009

ЖЕКи Святошинського району оголосили страйк

Працівники ЖЕКів у Святошинському районі Києва оголосили безстроковий страйк через невиплату зарплати.

Працівники десяти ЖЕКів Святошинського району столиці прийшли під стіни районної адміністрації з метою дізнатися причини заборгованості зарплати з квітня цього року. Після годинного очікування комунальників таки запросили на переговори в райадміністрацію.

Начальник управління ЖКГ Святошинської РДА Анатолій Візир запевнив: заборгованість майже в 14 мільйонів гривень на совісті не районної адміністрації, а міської. Адже з січня за послуги, на зразок вивезення сміття або обслуговування ліфтів, ЖЕКи платять за новими тарифами. А розцінки для населення зросли лише в червні. Від міста — ніяких дотацій.

"Навіть за великого бажання, був би я цар і Бог, і махнув би паличкою — могло б щось і вийти — не вийде, на жаль, я вам не кажу, що завтра буде виплачено заробітну плату", сказав А. Візир.

Районна влада пообіцяла, що з людьми розрахуються поступово. У вересні за травень, у жовтні за червень. І так поки не отримають дотаційні гроші.

Проте комунальники пообіцяли, що з понеділка будуть пікетувати мерію і Кабінет міністрів, якщо їм не повернуть заборгованість у повному обсязі.

За матеріалами «СІТІ»

 

Читайте также по теме