ГолосUA
08:38 12/01/2011

Жертвам “Еліта-центру” почали видавати квартири

Постраждалим від афери «Еліта-центру» столична мерія стала видавати перші квартири.

Через місяць першій «партії» потерпілих дадуть 31 квартиру у висотці по проспекту Правди, 5, на Виноградарі. Напередодні Нового року мерія остаточно затвердила список тих, хто поселиться, і уклала з ними договори. Самі жертви афери своєму щастю повірити ще не можуть. «Багато хто вважає, що перший будинок може стати останнім. Наступний — за адресою Лайоша Гавро, 1, на Оболоні, тільки ще будується, там зведено 10-14 поверхів з 24. А на Маяковського, 1-3, будівництво тільки розпочалося. А щоб розділити квартири за такими адресами — Драгоманова, Вірменська, Радунської — потрібно провести засідання міжвідомчої комісії. Але її голова, екс-заступник мера Володимир Головач, звільнений з мерії, а нового не призначили. На цьому все і зупинилося. А житло на Драгоманова, 40, вже виставлене «Київміськбудом» на продаж», — розповіла постраждала від афери Олена Петрова.

 

Нагадаємо, для будівництва будинків, де квартири повинні отримати «елітівці», виділено 19 земельних ділянок. Але п’ять із них є проблемними, будівництво там неможливе.

 

Ті ж, кому дісталися квартири на проспекті Правди, 5, розгублені. «Київміськбуд», з яким мерія домовилася про житло для постраждалих, як скаржаться мешканці, не встановив сантехніку, крани, не поклеїв шпалери і не поклав лінолеум, хоча, мовляв, спочатку обіцяли, що це все буде. У компанії не змогли відповісти, чому житло без «фаршу» і попросили почекати пару днів.

Тетяна Загородня, у якої три тижні тому народилася дитина, засмучена: «Ми п’ять років поневірялися по зйомних квартирах, платимо кредит, на харчування грошей не вистачає. Ми так чекали цієї квартири! Але як тут можна жити? Нічого ж немає, тільки стіни», — сказала вона.

 

Ще одна жертва афери — Баяна Будікова стверджує: «У рекламі писали, що будинок з оздобленням. Думали, переїдемо, будемо відкладати гроші на свій ремонт. У квартирах, які йдуть на продаж, як кажуть, будівельники це все робити збираються», — сказала вона. За підрахунками потерпілих від афери, найскромніший ремонт обійдеться в 30 тисяч гривень, а вони розраховували, що в’їдуть вже в повністю готове житло.

Нагадаємо, у лютому виповнюється п’ять років «Еліт»-скандалу. Постраждали від будівельної афери понад 1700 вкладників. Її головний організатор Олександр Волконський (Шахов) вже другий рік сидить у Лук’янівському СІЗО. З нового року засідання знову перевели до Печерського суду, хоча раніше з міркувань безпеки (Шахов боявся повторити долю Курочкіна, якого застрелили на виході із суду) слухання відбувалися в СІЗО. О. Волконському пред’явлене обвинувачення за шістьма статтями, за що загрожує 15 років в’язниці. Ще одного афериста, колишнього директора з продажу Андрія Терентьєва, посадили на 5 років, а одного з засновників Ігоря Циганка суд засудив до 8 років. />

За матеріалами: Сегодня

 


 

Читайте также по теме