ГолосUA
09:30 04/12/2009

Жителі Білгород-Дністровського захопили мерію

Близько 50 жителів районного центру Білгород-Дністровський Одеської області напередодні заблокували будівлю місцевої мерії, вимагаючи скликати до півночі позачергову сесію міськради і звільнити чиновників, у веденні яких знаходяться питання ЖКГ.

Причина бунту — відмова місцевих чиновників скасовувати необгрунтовано введені двоставкові тарифи на послуги ЖКГ, згідно з якими жителі Білгород-Дністровського платять за опалювання практично вдвічі більше, ніж в інших містах Одеської області.

Як повідомила лідер одеської обласної організації ПСПУ Ольга Соловенко, стихійний бунт спалахнув під час прийому місцевих жителів депутатами облради, на якому перший заступник міського голови Білгород-Дністровського заявив, що, всупереч обіцянкам влади, двоставкові тарифи ніхто відміняти не збирається.

«Людей дуже довго годували обіцянками, хоча всі вищестоящі інстанції підтвердили, що введення двоставкових тарифів було необгрунтованим. Мер Білгород-Дністровського пообіцяв, що вони будуть скасовані після того, як почне роботу нова газова котельня, проте цього не сталося. Губернатор Одеської області Микола Сердюк вже в курсі того, що сталося, він разом з представниками СБУ прибуде в Білгород-Дністровський», — сказала О. Соловенко.

Вона також заявила, що мер Білгород-Дністровського Микола Доценко «зник в невідомому напрямку», і додзвонитися до нього не можуть ні місцеві чиновники, ні губернатор.

«Нам відкритим текстом сказали, що завтра День працівників органів місцевого самоврядування, тому всі уже святкують, і ми нікого не зберемо», — відзначила О. Соловенко.

За матеріалами: «Ревізор»

 

Читайте также по теме