ГолосUA
14:38 12/03/2010

Жителі Києва скаржаться, що балкони у їхніх будинках от-от попадають

До громадської організації “Фонд “НАША СИЛА” звертаються мешканці столиці, які бояться за своє життя і за життя перехожих біля їхніх квартир, оскільки через те, що у їхніх домах балкони старі й жодного разу не ремонтувалися, вони можуть звалитися комусь на голову.

Про це у коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив віце-президент Фонду Анатолій Семенець.

«До нас звернулися кілька жителів по вулиці Артема, Гоголівській і Великій Житомирській, що через старі балкони, які десятками років ніхто не ремонтував, вони можуть обвалитися будь-якої миті. А відремонтувати їх самі мешканці не можуть, бо здебільшого їхні будинки — пам’ятки архітектури» — сказав віце-президент.

«Тим більше, для цього потрібні чималі кошти, спецобладнання і відповідні фахівці. Через бездіяльність міської влади в небезпеці люди. Але ми бачимо, що влада ніяк не збирається ворушитися. І якщо столичні чиновники не почнуть цьому ніяк протидіяти і виділяти гроші на це, ми теж обіцяємо не мовчати», — наголосив він.

За словами Семенця, фонд «НАША СИЛА» разом із мешканцями подібних «проблемних» будинків та іншими небайдужими киянами організовуватиме акції протесту. «Можемо дійти і до перекриття доріг біля цих будинків. А вони знаходяться в центральній частині міста», — наголосив віце-президент громадської організації.

Нагадаємо, що більше двох сотень скарг щодо аварійності балконів поступило від киян за останні 3 місяці. У жахливому стані знаходяться балкони у центрі столиці, адже там будинки найстаріші. В основному, це Шевченківський і Печерський райони.

О.Черненко

 

Читайте также по теме