ГолосUA
14:21 02/12/2008

Жодних причин для глибокої девальвації гривні не існує — Ющенко

Жодних економічних торговельних, платіжних і фінансових проблем для глибокої девальвації гривні не існує. /> Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам заявив Президент України Віктор Ющенко.
Глава держави констатував, що фінансово-економічна криза в державі існує. Відтак очевидно, що 2009 рік в Україні, як і в усьому світі, буде непростим.
«Відрегулювати кризу, яка торкнулася конкретного підприємства, згорнула його ринок, привела до скорочення робочого часу — це проблема, з якою за один тиждень чи місяць не впоратися», — сказав він, як приклад назвавши металургійний сектор України.
Глава держави також висловив переконання, що пакет антикризових заходів, прийнятий нещодавно у парламенті, має бути розширений. Він окремо наголосив, що в умовах кризи неприпустимим є зволікання з прийняттям Держбюджету-2009.
Коментуючи ситуацію зі зростанням попиту на валютному ринку, Президент підкреслив, що в даному випадку найбільше спрацював психологічний фактор, а значна частина цього попиту є спекулятивною.
«Я глибоко переконаний: курс, досягнутий сьогодні, — останній, з якого можна почати атаку щодо спекулятивних операцій, що сформувалися на валютному ринку за останні кілька днів», — сказав він.
«Маючи на увазі, що в нас немає економічних підстав акцептувати таку девальвацію, я закликаю НБУ, Мінфін, Мінекономіки, не зволікаючи, зайняти позицію, яка б дала змогу зафіксувати чітку курсову позицію і відкинути ті панічні настрої, які сформувалися, особливо в останні 7-8 днів. Вони неадекватні», — сказав В.Ющенко.
Він водночас висловив переконання, що найближчим часом ситуацію на валютному ринку буде врегульовано.

 

Читайте также по теме