ГолосUA
10:59 08/08/2010

Журналісти перевірили — у ліси й справдіі нікого не пускають

Українці отримали вказівки: не ходити до лісу, не розводити багаття, та не влаштовувати пікніків. ТСН вирішила переконатися, як вони виконуються.

Виявилося, що зайти у зелену зону і справді нелегко, всюди патрулі. На в’їзді до лісу — міліція. Солдати внутрішніх військ патрулюють територію як пішки, так і на машинах.

В руках у старшого солдата – інструкція. Вказівка така "Просимо загасити багаття та виїхати з території лісу…в адміністративному порядку притягуються до відповідальності ". За впертість можна поплатитися ще і штрафом — до ста двох гривень.

На підмогу МНС нині відрядили міліцію. Внутрішні війська цілодобово пильнують ліс від пожежі. Деякі патрулі мають на озброєнні спеціальні пристрої.

Безпрецедентні заходи безпеки дають свої результати: відшукати людину в лісі надзвичайно складно. Усі в’їзди та виїзди до традиційних місць відпочинку перекрили працівники міліції та МНС.

Посилений режим служби в МНС та МВС – почався 6 серпня і триватиме до понеділка 9 серпня.

Нагадаємо, відвовідно до опитування, близько 77% українців очікують в Україні виникнення серйозних лісових пожеж. Більше половини громадян вважають роботу МНС та інших держорганів недостатньою для протидії пожежам.

За матеріалами: ТСН 

Читайте также по теме