ГолосUA
16:23 18/05/2010

Журналісти просять Верховну Раду ліквідувати Національну комісію з питань моралі

Національна спілка журналістів України, Українська асоціація видавців періодичної преси, Індустріальний телевізійний комітет, Незалежна асоціація мовників, Інтернет асоціація України закликали Верховну Раду скасувати закон про захист суспільної моралі і розпустити Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі.

Про це вони заявили в своєму зверненні.

Голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький зауважив, що не готовий коментувати заяву журналістів та медіаюристів. А потім сказав, що можливо йому самому варто піти у відставку, але він переконаний, що такий орган потрібен. «Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі дуже легко перетворити на орган цензури, але ви такими заявами ризикуєте наступити на граблі, коли призначать когось іншого», — зазначив В. Костицький.

У зверненні медійні організації висловили протест «проти витрати державних коштів на фінансування цензури українських медіа, творів письменників, образотворчого мистецтва тощо». «Під час економічної кризи особливо необхідні кошти бюджету для підтримки культури, видавництва книг та медіа. В той же час держава щорічно фінансує бюрократичний апарат Нацкомісії, так на 2010 рік передбачено фінансування в сумі більше 4 млн.грн», — говориться в повідомленні.

«Ми вважаємо, що виключно український народ є носієм моральних цінностей, і що передача такого виключного права будь-якому штучному утворенню на кшталт Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі — це замах на базові конституційні права громадян та спроба насаджувати штучну мораль», — йдеться у зверненні медійних організацій.

За матеріалами: Телекритика />  

Читайте также по теме