ГолосUA
13:55 07/03/2010

Журналісти з’ясували, на чому заробляє ЄДАПС

Журналістам «Дзеркала тижня» вдалося з’ясувати сфери, в яких консорціум «Єдина державна автоматизована паспортна система» займає лідируючі позиції на українському ринку.

Зокрема, «ЄДАПС» займається виробництвом документів суворої звітності та ідентифікаційних документів. Обсяг цього ринку щорічно зростає: тільки у 2009 році консорціум отримав замовлення від держави на 560 мільйонів гривень. Велика частина урядових установ і відомств розміщує замовлення на підприємствах «ЄДАПСу».

Консорціум також виробляє захисні елементи, насамперед голографічні, на акцизні та ліцензійні марки. Зокрема, у сфері торгівлі алкоголем і тютюном «ЄДАПС» просуває технології контролю, які можуть привести до повної легалізації та переділу ринку.

Крім того, «ЄДАПС» випускає близько 400 мільйонів банківських карт на рік, утримуючи 98% цього ринку в Україні і приймаючи численні замовлення з-за кордону.

Консорціум також реалізує проекти, пов’язані з розробкою і поставкою систем автоматизованого управління, інформаційних систем, роботою з базами даних.

При цьому «ЄДАПС» займається проектами, пов’язаними не тільки з IT-разработками, але насамперед — з поставками готових інтегрованих комплексів управління та обробки інформації.

Так, на останніх президентських виборах консорціум оснастив Центрвиборчком технікою для передачі даних і системою управління базами даних. Розроблена і готова до впровадження технологія виробництва біометричних паспортів та ідентифікаційних карт загальногромадянського призначення, нова система водійських посвідчень з умонтованими чіпами. Реалізація цих технологічних рішень вже зараз створює обороти «ЄДАПСу» понад півтора мільярдів гривень на рік.

 

Читайте также по теме