ГолосUA
12:38 18/11/2009

Зі списками виборців на дільницях зможе ознайомитись кожен бажаючий

Списки виборців кожної дільниці будуть допущені до загального ознайомлення українцями.

Про це заявила заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Кожен громадянин зможе ознайомитись з такими списками виборців на дільниці. Натомість бази даних реєстру, яка містить набагато більше інформації, ніж та, яка включена до закону до списку виборців, є захищеною і не підлягає оприлюденню і розміщенню в інтернеті”, — зауважила посадовець.

При цьому вона додала, що закон про державний реєстр виборців забезпечує здійснення публічного контролю за процесом введення реєстру. Зокрема, політичні партії, які мають свою фракцію у Верховній Раді, а також ті партії, що входять до блоку, мають право не пізніше, ніж через 60 днів отримати копію бази даних держреєстру виборців. Таким правом користуються й кандидати.

“Тому забезпечення публічного контролю за веденням реєстру здійснюється в повному обсязі”, — підкреслила Усенко-Чорна.

Крім того, вона додала, що кожен виборець також має можливість направити запит до органу ведення реєстру, аби дізнатись, скільки осіб зареєстровано в базі даних за його виборчою адресою чи наскільки правильно внесені відомості осіб до бази даних.

Заступник голови Центрвиборчкому запевнила, що для цього достатньо звернутись до будь-якого органу ведення реєстру відповідним запитом.

О. Оснач

 

Читайте также по теме