ГолосUA
17:15 07/06/2010

Зірки в метро так і не заговорять

Проект «Голосу зірок у метро» закінчився провалом.

Про це заявила начальник прес-служби КП« Київський метрополітен» Надія Шумак.

Огляд був оголошений цієї весни КП «Київський метрополітен», тоді керівництво підземки запропонувало пасажирам вибрати відомої людини, який би оголошував назви станцій метро. /> «На жаль, варіантів було небагато, — зазначила посадовець. — Якщо відносно однієї відомої людини надходило кілька пропозицій, то це не означає, що ми повинні змінювати голос чинного диктора. В основному пропонували політиків, але так само багато хто був категорично проти цього. Важко прийняти рішення, і ми ще думаємо над цим питанням. Повністю не відмовилися від цього проекту, але більше не приймаємо пропозицій».

За словами Шумак, найбільшу кількість голосів пасажирів набрав Лесь Подерв’янський, але він, нібито, через пресу відмовився оголошувати станції. Після цього керівництво підземки до нього не зверталося. Сам Подерв’янський заявив, що йому це абсолютно не цікаво.

Бути «голосами» метро, зокрема, оголошувати одну зі станцій, могли співачка Ані Лорак та шоумен Дядя Жора. Вони позитивно відгукувалися про цю ідею, але, мабуть, щось не підійшло зіркам або начальству столичної підземки. Як відомо, офіційним «голосом» столичної підземки є Микола Петренко, заслужений працівник культури України, директор і художній керівник Київського державного академічного театру ляльок. Саме його голос щодня протягом 18 років чують тисячі пасажирів столичного метрополітену.

Тим часом, незважаючи на невдачу в першому огляді, керівництво метро оголосило конкурс на кращий гімн метро. КП «Київський метрополітен» оголосило конкурс зі створення власного гімну. У даному заході можуть брати участь всі бажаючі: професійні діячі культури чи аматори. Єдина умова: потрібно надіслати і текст, і музику. Роботи чекають з 1 до 30 червня за адресою: 03055, Київ, просп. Перемоги, 35 із зазначенням: «Гімн Київського метрополітену». У пісні повинні відображатися діяльність столичного метро і трудовий подвиг його працівників.

Переможця визначать огляду в три етапи. Перший — голосування на сайті КП «Київський метрополітен», другий — засідання журі, третій — під час проведення конкурсного концерту. Переможця чекає приз, але керівництво підземки поки не розкриває секрет, який саме.

За матеріалами: Новая газета
 

Читайте также по теме