ГолосUA
10:10 22/04/2009

Злісним боржникам відключать каналізацію

Злісним боржникам за комунальні послуги у Києві можуть обмежити доступ до каналізації у їхніх помешканнях — таким чином столична влада хоче змусити їх заплатити.

Про це повідомила муніципальна газета «Вечірній Київ» з посиланням на директора КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» Київської міської державної адміністрації Станіслава Каплуненка.

Злісних боржників за комунальні послуги у Києві нараховується майже 7 тисяч.

Нагадаємо, що 16 квітня прокуратура Києва заборонила КМДА стягувати з киян виплати комунальних боргів за допомогою колекторських компаній. Водночас, прокуратура позитивно оцінює прагнення столичної адміністрації зменшити розмір заборгованості та забезпечити стабільність платежів за житлово-комунальні послуги.

«На сьогоднішній день є два способи погашення заборгованості: у судовому порядку або через технічне обмеження надання послуги, яка систематично не оплачується. В місті Києві і в інших містах України є практика технічного обмеження каналізаційних стоків. В існуючій ситуації це майже єдиний дієвий спосіб вирішити питання погашення заборгованості», — зазначив посадовець.

 

Читайте также по теме