ГолосUA
16:20 25/02/2010

Зловживання Ющенка мають бути розслідувані — П.Симоненко

Комуністична партія України вимагає, щоб зловживання службовим становищем Віктора Ющенка були розслідувані.

Про це заявив лідер комуністів Петро Симоненко, повідомила прес-служба КПУ.

“Ми будемо ставити питання щодо негайного та всебічного розслідування зловживань службовим становищем та злочинного перевищення повноважень громадянином Ющенком під час його перебування на посту президента України”, — сказав він.

Петро Симоненко нагадав, що за час перебування на посаді президента Ющенко неодноразово, свідомо і брутально порушував закони України. Зокрема, потурав незаконній торгівлі зброєю, рейдерській приватизації підприємств і захопленню земельних угідь. Перебуваючи на посаді президента, громадянин Ющенко проводив злочинну політику руйнації державних інститутів та узурпації влади, політику неофашизації України, насаджував ідеологію печерного націоналізму, ксенофобії та релегійної ворожнечі. Всупереч здоровому глузду і нормам міжнародного права роздавав гітлерівським наймитам та їхнім послідовникам вищі державні нагороди.

“Компартія неодноразово піднімала питання щодо імпічменту президента Ющенка та притягнення його до відповідальності, в тому числі і кримінальної. Але, незважаючи на незаперечні факти щодо порушення Ющенком законів та присяги, йому вдавалося уникнути покарання, ховаючись за президентською недоторканістю. Від тепер цієї перепони для притягнення громадянина Ющенка до відповідальності не існує”, — заявив лідер КПУ.

Петро Симоненко також зазначив, що Ющенко має відповісти перед народом України за той політичний та соціальний геноцид, який він чинив під час свого президентства.

 

Читайте также по теме