ГолосUA
07:52 18/07/2010

ЗМІ: посада мера Києва стане виключно представницькою

Посади мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації буде розділено. За інформацією джерела «ДТ», міністерство юстиції активно допрацьовує законопроект щодо внесення відповідних змін до закону про столицю. Документ буде винесено на розгляд парламенту у вересні.

Згідно із цим документом мер не є також і керівником виконавчого комітету, який залишиться у підпорядкуванні КМДА.

При цьому буде порушена як Конституція України, так і Європейська хартія місцевого самоврядування. У цих документах чітко затверджено норму: міський голова обирається всенародно і очолює виконавчий комітет.

Пункт про розподіл повноважень мера і голови КМДА, за інформацією «ДТ», було внесено до перехідних положень нещодавно прийнятого закону про місцеві вибори, однак, у процесі другого читання, він був видалений із цієї норми. Було прийнято рішення про необхідність прийняття окремого закону.

У разі реалізації даного плану головою КМДА, як повідомляє джерело «ДТ», буде призначено виконуючим обов’язки голови Київської міськадміністрації Олександра Попова. Він же зосередить у своїх руках всю виконавчу владу. У результаті роль мера буде зведено до представницьких функцій.

 

Читайте также по теме