ГолосUA
15:05 20/07/2009

ЗМІ: заради американської мрії все більше вихідців зі Східної Європи укладають фіктивний шлюб

Заради американської мрії все більше вихідців зі Східної Європи укладають фіктивний шлюб.

Про це повідомляє видання «The New York Post».

"Практика укладання фіктивних шлюбів з метою отримання зеленої карти до США вже стала буденною справою. У спеціальних американських журналах для російськомовних навіть відкрилася рубрика під назвою "діловий шлюб", де часто можна зустріти оголошення самотніх людей, що "шукають своє сімейне щастя", — пише газета.

Насправді ж укладання фіктивного шлюбів — це грандіозний бізнес і всі, хто в ньому бере участь, залишаються у виграші.

"Агентства, що займаються укладанням таких шлюбів, заробляють великі гроші. Вони постійно підшуковують одиноких громадян, іммігрантів із Східної Європи, які вже мають американське громадянство, і пропонують їм вийти заміж або одружитися, і ще й отримати за це гроші", — наголошується у публікації.

Український іммігрант, який переїхав до США у 1975 році і має тамтешнє громадянство, зазначив виданню, що йому постійно дзвонять із різноманітних агентств, що укладають фіктивні шлюби, і пропонують одружитися на дівчатах із Східної Європи.

"Я знаю. що багато моїх друзів вже одружилися на полячках чи росіянках. Вони отримали не тільки гарних жінок, а й гроші від агентства", — розповідає колишній українець.

Схема укладання фіктивних шлюбів достатньо дорога. Бажаючим "знайти свою любов" через Атлантику це задоволення буде коштувати близько 30 тисячі доларів. Майже 25,000 отримає американська "сторона кохання", а залишок — агентство, що укладає шлюб.

Видання наголошує, що через специфічність бізнесу, який базується, нібито, на "справжніх почуттях", американській владі достатньо тяжко боротися із ним та викривати афери шлюбних агенцій.

Л.Дубенко

 

Читайте также по теме