ГолосUA
08:02 05/10/2010

Зміна Конституції України не вплине на відносини з Росією – експерт

Рішення Конституційного суду України стосовно відміни політреформи 2004 року та зміна форми управління з парламентсько-президентської на президентсько-парламентську не має серйозного принципового значення для Росії та жодним чином не вплине на російсько-українські відносини.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві заявила провідний експерт Російського Центру політичної кон’юнктури Євгенія Войко.

«В Україні все залежить, насамперед, від політичної волі та політичної ефективності президента і представників законодавчих органів влади. Якщо президент сильний як політик і управлінець, то ризики того, що буде вестися контр-гра по відношенню до нього, мінімальні, і буде один центр прийняття рішень», — відзначила експерт.

На її думку, можливим фактором зміни українсько-російських відносин може стати виникнення кількох центрів прийняття рішень, як це було за часів Ющенка. Але зараз така ситуація неможлива. «Зараз ми спостерігаємо консолідацію влади навколо Януковича. Він сформував свою команду. Одним з найбільш видних гравців у ній є прем’єр Микола Азаров. Тут ніякої противаги з боку парламенту поки для Януковича не очікується. Юлія Тимошенко, як ми бачимо, вже серйозної ролі не грає», — підкреслила Є. Войко.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме