ГолосUA
19:14 29/12/2008

Зміни до Держбюджету-2009 внесуть вже у січні

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час сьогоднішньої бесіди з Президентом Віктором Ющенком погодилася з необхідністю внесення змін до державного бюджету на 2009 рік уже в січні. />  

Про це на брифінгу повідомив перший заступник глави Секретаріату Президента, представник Президента в Кабінеті міністрів Олександр Шлапак.
 

«Юлія Тимошенко погодилася з тим, що за підсумками січня, побачивши зростання економіки й доходи бюджету, ми повертаємося в сесійну залу для зміни бюджету», — сказав Шлапак.
 

Він зазначив, що за розрахунками Секретаріату Президента, у дохідній частині бюджету не вистачає близько 20 млрд. грн. з 238,9 млрд. дохідної частини. «За розрахунками, на сьогодні ми маємо сумнівних понад 20 млрд. грн. Вони скоріше віртуального, ніж реального характеру», — пояснив Олександр Шлапак.
 

Він заявив, що, у першу чергу, причиною цього є завищені макроекономічні показники держбюджету на 2009 рік. Ще однією причиною О.Шлапак назвав те, що уряд подав у Верховну Раду пакет законопроектів з метою збільшення бази оподатковування для забезпечення формування дохідної частини бюджету. Водночас він констатував, що деякі із цих законопроектів парламент не ухвалив. Також він назвав зростання державних запозичень і виплату за ними.

 

Читайте также по теме