ГолосUA
07:13 02/03/2010

Зміни до Конституції 2004 року необхідно переглянути – Ставнійчук

Зміни до Конституції України, внесені у 2004 році, необхідно переглянути, бо вони розбалансували взаємодію гілок влади.

Таке переконання висловила екс-заступник голови Секретаріату Президента, екс-представник Віктора Ющенка у Конституційному суді Марина Ставнійчук у ефірі «5 каналу».

«Для мене очевидно, що Президент Янукович мусить змінити фактичний стан речей. Не може бути настільки розбалансованою влада на центральному рівні», — сказала вона.  

На думку М. Ставнійчук, зміни до Конституції України 2004 року навряд чи можна розглядати, як позитивну конституційну реформу. «Скоріше це контр-реформа у конституційному праві була здійснена», наголосила вона.

Однак, вважає юрист, відміною доповнень 2004 року тут не обійдеться. «Очевидно, що простою відміною тих змін і доповнень, які були внесені у 2004 році, однозначно, не обійдеться. Навіть, якщо предметом розгляду у Конституційному суді стане конституційність цих змін, все одно прийдеться змінювати, допрацьовувати текст Конституції. Автоматично до того тексту, який був у Конституції 1996 року вже не повернутися», — підкреслила Ставнійчук.

За її словами, попередній президент здійснив цілий ряд кроків, які були направлені на консолідацію українського політикуму у питаннях реформування Конституції.

І. Носальська

 

Читайте также по теме