ГолосUA
11:30 13/02/2010

Зміни до парламентського регламенту, які «проштовхує» Партія регіонів, антиконституційні – С. Власенко

Зміни до парламентського регламенту, які «проштовхує» Партія регіонів, є антиконституційними.

Про це заявив у ефірі ток-шоу «Велика політика» на телеканалі «Інтер» народний депутат, представник фракції БЮТ Сергій Власенко , передав кореспондент ГолосUA.

«У парламенті ходять чутки про те, що Партія регіонів має сценарій щодо створення міжфракційного об’єднання, внесення змін до регламенту, і на базі цього створення так званої «більшості». Такі дії будуть розцінені БЮТом, як антиконституційні», — наголосив він.

С. Власенко надав цим фактам юридичну оцінку.

«Як фаховий юрист, можу зазначити, що Конституція України передбачає єдиний механізм формування коаліції. Вона формується депутатськими фракціями, а не групами чи міжфракційними об’єднаннями. В Україні ними є «Наша Україна – Народна самооборона», фракція Блоку Юлії Тимошенко, фракція блоку Литвина, фракція Партії регіонів, фракція комуністів. І лише ці фракції можуть бути суб’єктами формування коаліції, відповідно до ст.83 Конституції. Жодні неконституційні дії по створенню між фракційних об’єднань або прирівнянні їх у статусі до фракцій Конституцією не передбачені», – повідомив Сергій Власенко.

І. Носальська

 

Читайте также по теме