ГолосUA
09:20 26/08/2010

Зміни до закону про місцеві вибори будуть ухвалені на позачерговій сесії — Литвин

На позачерговій сесії 30 серпня Верховна Рада ухвалить зміни до закону про місцеві вибори.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на брифінгу у парламенті, передав кореспондент ГолосUA.

Спікер нагадав, що 30 серпня відбудеться позачергова сесія парламенту, ініційована 174 народними депутатами. «І відповідно до цих звернень ми проведемо сесію, на якій розглянемо проект закону України про внесення змін до закону «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України» та питання соціального захисту населення у зв’язку з формуванням нових тарифів на житлово-комунальні послуги, а також буде розглянуто закон України про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад, міських, сільських та селищних голів», — повідомив В. Литвин.

При цьому голова ВР висловив впевненість, що зміни до виборчого законодавства будуть ухвалені того ж дня. «Я вчора мав зустріч з Президентом і він запропонував передбачити у законі дозвіл брати участь у виборах партіям, які зареєструвалися у Мін’юсті менш аніж за рік до початку виборчої кампанії. І це необхідно для того, аби потім не було звинувачень про обмеження участі молодих партій у виборах. Тому, скоріш за все, ті зміни все ж таки будуть ухвалені», — сказав він.

Спікер також наголосив на тому, що «такі зміни припинять всі розмови щодо наступу на права політичних партій». «Разом з тим, усі повинні розуміти, що партії та їхні лідери повинні для початку прочитати закон і з’ясувати хоча б для себе у що вони вклали гроші, бо відповідно до закону про політичні партії зафіксовано, що після реєстрації партії, партійні осередки в містах, районах і областях повинні бути зареєстровані протягом півроку», — зауважив В. Литвин.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме