ГолосUA
18:44 24/11/2008

Зміни до закону виключать можливості подвійного громадянства

Зміни до Закону «Про громадянство України», запропоновані комітетом з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, виключать можливості для отримання українцями подвійного громадянства.

Про це повідомили у прес-службі ВР.

Законопроект №2752, внесеним на заміну раніше поданого законопроекту від 10.07.2008, пропонується встановити додаткову підставу для скасування рішення про оформлення громадянства України та розширити зміст поняття "добровільне набуття громадянства".

Під час обговорення законопроекту члени Комітету зазначали, що за чинною редакцією закону "добровільним вважається лише офіційне звернення українського громадянина із заявою чи клопотанням для набуття громадянства іншої держави".

«Зважаючи на ситуацію, яка реально склалася з подвійним громадянством в Україні, пропонується встановити, що громадянства позбавляються особи, в разі отримання та використання ними документів, котрі підтверджують громадянство іншої держави», пояснили у прес-службі.

Крім того, після ухвалення проекту особі, яка автоматично набула іноземне громадянство, дозволятиметься зберегти українське громадянство до моменту отримання нею документів, котрі засвідчують іноземне громадянство.

Депутати також висловили пропозицію про доповнення статті 21 законопроекту нормою, згідно з якою рішення про оформлення набуття громадянства України скасовується: в разі невиконання вимог, встановлених абзацом п´ятим пункту другого частини 2 статті 9 цього закону тобто виходу іноземцем протягом двох років з іншого громадянства, або в разі неможливості здійснити таке за обставинами незалежними від цих осіб, декларування відмови від громадянства іншої країни.

Читайте также по теме