Значних досягнень на саміті Україна — ЄС не буде — політолог

 

size="4">Значних здобутків на саміті Україна-ЄС досягти не вдасться.

 

size="4">Таку думку висловив директор Центру проблем громадянського суспільства Віталій Кулик на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA

 

size="4">Я б не перебільшував здобутки цього саміту, це не буде прорив в україно-європейських відносинах, оскільки, не буде підписано договору про Асоціацію, про яку раніше було анонсовано, і не буде підписано домовленостей щодо зони вільної торгівлі”, — пояснив він.

 

size="4">На думку політолога, причиною тому є невиконання Україною ряду домовленостей. “Україна складно просувається на шляху виконання конкретних кроків, які вона має виконати для просування в бік набуття Асоціації з ЄС… Україна вже виконала 11 з 64 пріоритетів наближення до ЄС”, — зауважив він.

 

size="4">Зокрема, за словами політолога, “є конкретні пункти, які Україна виконала, проте, найбільш загострені протиріччя точаться навколо таких питань, як просування певних видів продукції на європейські ринки та просування європейської продукції на українські ринки”.

 

size="4">Нагадаємо, 22 листопада у Брюсселі відбудеться 14-й саміт ЄС-Україна. ЄС на саміті представлятиме Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей та Президент Європейської Комісії Жозе Мануел Баррозу. Українську делегацію очолить Президент України Віктор Янукович. Саміт також відвідає Високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Кетрін Ештон.

 

 

 

size="4"> 

Читайте также по теме