ГолосUA
07:30 13/11/2008

Знайшли винного у трагедії на «Нерпі»

Військово-слідче управління Слідчого комітету при прокуратурі Російської Федерації порушило кримінальну справу стосовно підозрюваного у справі про трагедію на підводному човні «Нерпа».

Про це повідомило РИА Новости. «Підозрюваний — один із матросів екіпажу, який без причини запустив систему пожежогасіння підводного човна, в результаті чого загинуло 20 осіб, а 21 було шпиталізовано»,- повідомив офіційний представник СКП Володимир Маркін.

Щодо підозрюваного порушено кримінальну справу за фактом вбивства через необачність двох і більше осіб. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до семи років. «Підозрюваний вже дав показання і з ним продовжують роботу слідчі», — додав В.Маркін.

Нагадаємо, 8 листопада під час ходових випробувань у Японському морі у відсіках підводного човна спрацювала система пожежогасіння, яка використовує дуже отруйний газ фреон. Внаслідок цього загинуло 20 осіб: троє військовослужбовців та 17 цивільних спеціалістів. Всього на борту було 208 осіб.

Напередодні джерело в комісії з розслідування повідомляло, що система пожежогасіння була повністю справною. Причому представники військового морського флоту РФ стверджували, що пожежі на борту човна не було.

 

Читайте также по теме