ГолосUA
19:10 10/11/2010

Зниження комп’ютерного піратства на 10% принесе Україні півмільярда доларів — експерт

 

Знизивши рівень комп’ютерного піратства на 10% до 2013 року, Україна наростить власний ВВП на півмільярда доларів США. Більшість цих коштів залишиться на внутрішньому ринку, сприяючи появі нових робочих місць та збільшенню податкових відрахувань.

 

Про це заявив голова комітету Міжнародного Альянсу виробників програмного забезпечення (Business Software Alliance) в Україні Юрій Омельченко під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

За словами Ю.Омельченка, 85% програмного забезпечення, встановленого на персональних комп’ютерах в Україні в минулому році, було піратським. Він наголосив, що вартість цього програмного забезпечення складає 272 млн дол. США.

 

Ю.Омельченко висловив переконання, що чим швидше держава розпочне боротьбу з піратством, тим більше виграє українська економіка.

 

«ВВП зросте на $586 млн , якщо за 4 роки рівень комп’ютерного піратства знизиться всього на 10%, плюс в бюджет поступить 116 млн. доларів податків», — наголосив він.

 

«Украй важливий той факт, що економічні вигоди від скорочення рівня піратства в галузі програмного забезпечення залишаються в країні. Дослідження засвідчує, що на внутрішньому ринку залишається 61% додатково створеного ВВП», — зазначив Ю. Омельченко.

 

С. Загірний.

Читайте также по теме