ГолосUA
09:42 09/06/2010

Зоозахисники запевняють, що у Києві немає агресивних безпритульних собак

У Києві немає проблеми агресивних безпритульних собак.

Про це заявила голова спілки захисту тварин у Святошинськом районі «Захист» Антоніна Смолій у ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Це надумана проблема. Коли найактивніше діяла програма, а це 2008 рік — у районі було стерилізовано порядку тисячі собак, а всього їх було близько однієї тисячі ста. Я була на ста двадцяти семи виловах і провела обстеження Святошинського району вздовж і впоперек в 2007-2009 роках із спеціалістом КП «Притулок для тварин», і ми не виявили жодної агресивної собаки», — сказала вона.

Захисниця тварин також додала, що за весь час, починаючи з 2007 року, в Святошинському районі було виявлено лише двох агресивних псів-кобелів, які одразу ж були направлені до притулку для тварин. За її оцінками у Києві наразі, живе близько 6 тисяч безпритульних собак, які не представляють значної загрози.

Укуси від собак, за словами А. Смолій, трапляються переважно через недбалість хазяїв, які тримають агресивні породи. Серед безпритульних тварин агресивних собак немає.

«Я у будь-який момент можу виїхати в будь-яке місце Києва, щоб мені показали агресивну собаку. Їх просто немає…Хоча моя позиція, якщо це агресивна собака, то потрібно робити евтаназію. Краще смерть, ніж життя у клітці», — заявила зоозахисник.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме