ГолосUA
08:28 04/06/2010

Зовнішньоекономічний та політичний вектор України повинен бути направлений на Європу — Тигипко

Основний зовнішньоекономічний та політичний курс України повинен бути спрямований до Європейського союзу.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр з економічних питань Сергій Тигипко під час виступу з парламентської трибуни, передав кореспондент ГолосUA.

За словами урядовця, для наближення до Європейського союзу уряд ухвалив відповідну програму конкретних кроків. «Зокрема, щодо реформування системи технічного регулювання та систем санітарного та фітосанітарного контролю, ми розробили комплексну програму», — сказав він.

При цьому віце-прем’єр-міністр нагадав, що Верховна Рада вже ухвалила два дуже важливих закони, закон про держзакупівлі та захист інформації. «Окрім того, найближчим часом до Верховної Ради буде внесено чотири законопроекти, які стосуються технічного врегулювання, і це одне з ключових питань для того, щоб ми мали угоду про асоціацію з Євросоюзом», — пояснив С. Тигипко.

Водночас він додав, що якщо все це буде виконано, то до кінця цього року уряд виконає 90% всіх рішень, які б дали можливість мати угоду з ЄС. На переконання С. Тигипка, якщо це вдасться зробити, «це будуть колосальні можливості для української економіки. Тому поки що наш вектор у зовнішній політиці залишається спрямованим на ЄС».

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме