ГолосUA
15:04 25/06/2010

Зовнішнє незалежне оцінювання пройшло на належному рівні — спостерігачі

За оцінками спостерігачів Комітету виборців України та Громадянської мережі “Опора”, цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання було організоване на належному рівні.

Про це сказала керівник проекту Комітету виборців України Наталя Лінник на прес-конференції за підсумками громадського спостереження за зовнішнім незалежним оцінюванням знань абітурієнтів 2010 року, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема керівник проекту наголосила, що всього організаціями було здійснено 3246 спостережень на 1624 пунктах тестування. “Опора працювала у 17 регіонах, КВУ у восьми. Покриття кожного предмета коливалося від 25 до 50%. Звіти від спостерігачів надсилалися через СМС-повідомлення в закодованому вигляді, що дало можливість невідкладно отримувати та перевіряти інформацію щодо проблем, порушень та інцидентів на пунктах тестування”,- сказала вона.

За словами Наталії Лінник, на підставі такого моніторингу громадські організації дійшли висновку, що представники адміністрації пунктів тестування працювали якісно, відповідно до регламенту та визначених процедур, яких жорстко дотримувалися. “Спостерігачі відзначають, що працівники пунктів більш впевнено себе поводили, що є результатом отриманого ними досвіду під час проведення ЗНО у 2008 та 2009 роках”, — сказала вона.

Загалом експерт зауважила, що сама процедура проведення ЗНО відбувається на досить високому рівні. “Ми вважаємо, що це дійсно вражаючий результат з огляду на те, що тести в масштабі країни проводяться всього третій рік поспіль. Але прискіпливої суспільної уваги потребує саме раціоналізація впровадження освітніх інновацій. Наголошуємо на тому, що реформи в освіті вимагають послідовних дій влади у цьому напрямку, оскільки відсутність стратегічного прогнозування призводить до нераціонального використання наявних фінансових і матеріальних ресурсів”, — сказала Наталія Лінник.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме