ГолосUA
12:22 18/01/2010

Зрив виборів в Білоцерківському районі може більш масово повторитися у другому турі — КВУ

Зрив виборів у Білоцерківському районі може повторитися більш масово у другому турі виборів президента України.

Про це повідомив голова Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Якщо по цих дільницях вибори будуть визнані недійсними, це понад 20 тисяч виборців, — це кричущий приклад свідомого системного сценарію зриву виборів. Якщо він вдасться, то зможе спрацювати більш щільно і дієво у другому турі”, — наголосив він.

За словами посадовця, у 99-му виборчому окрузі Білоцерківського району Київьскої області 28 дільниць не могли вчасно розпочати свою роботу через штучний зрив кворуму окружної комісії. “Представники від Віктора Януковича та його сателітів, якщо можна сказати, технічних кандидатів, просто не вийшли працювати на дільницях, і ті вчасно не відкрились”, — зауважив Черненко.

Він зазначив, що окружна виборча комісія вирішила цю ситуацію, дозволивши відкритись дільницям без кворуму, і вже у другій половині дня люди змогли проголосувати. Посадовець додав, що зараз саме через це рішення окружна виборча комісія не хоче визнавати результати виборів на 28-ми дільницях і справа розглядається у суді.

Голова КВУ зауважив, що Білоцерківський район переважно підтримує кандидата на посаду президента Юлію Тимошенко, тому ця спроба відібрати у неї невеликі відсотки ще може повторитися у другому турі, але вже більш масово.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме