ГолосUA
11:28 11/06/2010

Зурабов пообіцяв невдовзі ліквідувати занепокоєність суспільства щодо ЧФ РФ

Україна і РФ скоро підпишуть угоду про порядок проведення інспекцій в місцях базування Чорноморського флоту РФ в Україні.

Про це сказав посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA

“Переговори ведуться, і динаміка співпраці України і РФ у військовій сфері активно розвивається, вибудовуючи таку систему комунікацій, яка задовольнить одну й іншу сторону. І ми очікуємо, що в найближчий час буде здійснено візит начальника Генерального штабу, першого заступника міністра оборони Росії генерала Миколи Макарова.”- сказав він.

Також, за словами посла, невдовзі пройде низка дуже корисних та важливих заходів у цьому напрямку. /> “До кінця року відбудеться 24 спільних навчання, з яких 13 пройде на території України. У тому числі і по лінії військових відомств починає вибудовуватися така система комунікацій, яка дозволяла б чути і одну, і іншу сторону. Також, найближчим часом відбудеться засідання підкомітету з безпеки під головуванням міністрів закордонних справ двох країн.” — сказав він.

Михайло Зурабов уточнив, що під час цього засідання очікується підписання низки документів.
“У тому числі і угоди з утилізації боєприпасів, термін придатності яких вже закінчився, а також угода про порядок проведення інспекцій в місцях базування Чорноморського флоту РФ в Україні. Це дуже важливий і значущий документ, підписання дозволить зняти деякі проблеми, у тому числі занепокоєність суспільства, щодо Чорноморського флоту” — підсумував він.

О. Каретнікова
 

Читайте также по теме