ГолосUA
13:53 05/07/2010

Звернення Тимошенко до МВФ демонструє боротьбу влади і опозиції — політолог

Заява лідера БЮТ Юлії Тимошенко про її намір звернутися до МВФ є проявом боротьби влади та опозиції.

Таку думку висловив сьогодні політолог Олексій Гарань в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

«Думаю, що ця заява є частиною політичної боротьби між владою і опозицією», — зазначив експерт, додавши, що слід очікувати реакції на заяву лідера БЮТ з боку прибічників нинішньої влади.

На думку О. Гараня, уряд Миколи Азарова здав позиції у питанні «РосУкрЕнерго», і «фактично здав українську позицію, відповідно в українські гроші».

Експерт також запевнив, що попри все, Міжнародний кредитор зацікавлений в тому, щоб в Україні не наступив економічний коллапс. І, щоб отримати кредит Україні треба чітко прописати умови надання цієї позики. «Одна річ, коли це йде на необхідні реформи, інша — коли це буде спрямовано на проїдання бюджету. А влада буде займатися своїми якимось оборутками», — сказав О. Гарань.

Нагадаємо, сьогодні Ю. Тимошенко заявила про бажання звернутися до МВФ і просити кредитора не давати Україні грошей. Оскільки, за її словами, влада хоче використати ці кошти на повернення 5,4 млрд доларів «РосУкрЕнерго». Відповідне звернення направлено всім лідерам держав, які є засновниками фонду.

Я. Солонська />  

Читайте также по теме