ГолосUA
11:09 03/03/2009

Звільнення Огризка — це удар по Президенту, — експерт

Звільнення Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ є ударом по політиці Президента. Про це кореспонденту ГолосUA заявив політолог Олексій Гарань. «Відставка міністра — це, безумовно, прямий удар по Президенту, оскільки Огризко — це людина, яка була висунута Президентом», — сказав він.

За словами експерта, розгляд питання про о.Зміїний на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради «був лише приводом». «З цілого ряду питань діяльність Огризка критикувалася. І з російського напрямку, і щодо позиції у кавказькому конфлікті. Особливо невдалим був останній розісланий циркуляр нашим дипредставництвам, де йшлося про те, що закордоном потрібно критикувати політику Прем’єра. Це був очевидний прокол», — зазначив він.

Олексій Гарань підкреслив, що призначення нового міністра може зайняти тривалий проміжок часу. «Президент може досить довго не вносити кандидатуру, і Огризко діятиме як виконуючий обов’язки. Фактичне відсторонення Огризка може й свою чергу стати предметом закулісних розмінів між Президентом, урядом та Партією регіонів. Тому я не думаю, що вже завтра буде внесено нову кандидатуру», — сказав експерт.

Він наголосив, що новому міністрові доведеться «прагматизувати зовнішню політику України». «Володимир Огризко пав жертвою невдалих підходів до зовнішньої політики Президента. Не підкріплені реальними діями гасла певною мірою дискредитують нашу зовнішню політику — і на рівні внутрішньому, підпадаючи під критику опозиції, і серед партнерів у євроатлантичному напрямку», — додав Олексій Гарань.

Нагадаємо, напередодні на засіданні Верховної Ради 250 депутатів проголосували за звільнення міністра закордонних справ Володимира Огризка. Зокрема, «за» проголосувало 174 народних депутатів від Партії регіонів, 49 – від БЮТ, 0 – від НУ-НС, 27 – від КПУ і 0 – від Блоку Литвина.

 

Читайте также по теме