ГолосUA
16:18 29/10/2008

Звинувачення України у незаконних постачаннях зброї — інформаційна війна

Україна стала одним із лідерів світового ринку озброєнь, але, в той же час, такий стан речей задовольняє не всіх, тому наша держава регулярно стає об’єктом потужних інформаційних кампаній, які спрямовані на її дискредитацію. />  

Так вважає керівник «Укрспецекспорту» Сергій Бондарчук, — повідомили Голос.UA повідомили у прес-службі Секретаріату Президента.

«Сьогодні проти України розгорнуто безпрецедентну за масштабами інформаційну війну з боку Росії, яка хоч і є нашим стратегічним партнером на словах, але водночас жорстко, і часто за допомогою брудних методів, намагається конкурувати з Україною по найбільш принципових для нас сегментах сучасного ринку озброєнь», — зауважив Сергій Бондарчук.

На думку глави «Укрспецекспорту», показовим прикладом є нещодавня "хвиля істерії", яка штучно підігрівається в російських ЗМІ "шляхом обвинувачень України в начебто аморальних та незаконних поставках зброї до Грузії".

Сергій Бондарчук наголосив, що військово-технічне співробітництво між Україною та Грузією базується на відповідній нормативній базі у цій сфері, яка напрацьована і успішно імплементується ще з середини 1990-х років.

«Продаж Україною зброї відбувався легально та в рамках внутрішнього й міжнародного права. На сайті ООН є всі відомості щодо цих операцій і кожен охочий може отримати повну і детальну інформацію про те, скільки, коли й куди Україна поставила військової техніки» — підкреслив він.

Єдина заборона, стосувалася власне невизнаних сепаратистських республік — Абхазії та Південної Осетії, але "це вже питання скоріше до Росії — звідки і чому там взялися сучасні озброєння, до того ж у демонстративно непропорційній до чисельності населення кількості, зокрема лише сумнозвісних систем залпового вогню БМ-21 «Град» було 23 одиниці", — наголосив Сергій Бондарчук.

За його словами, для поширення брехні та здійснення інформаційних провокацій наші конкуренти знаходять союзників безпосередньо в Україні, «бо ніяк інакше не можна трактувати заяви депутата Коновалюка, який фактично дослівно повторює усі обвинувачення російських ЗМІ проти своєї Батьківщини».

«Україна продавала і буде продавати зброю усім зацікавленим партнерам, проти яких не введено ембарго, незважаючи на демонстративне незадоволення тих чи інших сторін. Це питання наших економічних інтересів і воно не обговорюється» — наголосив керівник «Укрспецекспорту».

 

Читайте также по теме