ГолосUA
17:56 13/01/2009

Звірів із київського зоопарку нагодують головною ялинкою України

Відразу після різдвяних свят, 20-21 січня, на Майдані Незалежності почнуть демонтувати головну ялинку країни. Після демонтажу ялинку згодують вихованцям Київського зоопарку. />  

Як повідомила газета «Сегодня», прибирати новорічну ялинку будуть за допомогою висотного крана.

«Спочатку знімуть 5-кілометрову гірлянду й іграшки, які сховають до наступного року», — розповів заступник начальника Київзеленбуду Олег Лукаш.

Після цього з 35-метрового залізного каркасу виймуть 450 ялинок, які, швидше за все, відправлять на корм або підстилку для вихованців столичного зоопарку, потім приберуть 16-тонний каркас. Вже до кінця місяця на місці ялинки розіб’ють клумбу.

Чиновники обдаровують столичний зоопарк своєю увагою. Так, на днях радник мера Києва з питань комунікації зі ЗМІ Казбек Бектурсунов став опікуном п’яти пінгвінів Гумбольдта. А до цього тварин брав під опіку також мер Києва Леонід Черновецький — він «усиновив слона».

Від мера не відстали і два його перших зама: Анатолій Голубченко взяв під опіку зубра, а Ірена Кільчицька — двох тигрів.

Нагадаємо, що ялинку урочисто відкрили 20 грудня за участю головного Санта-Клауса світу — Йолупуккі з Фінляндії, який вперше приїжджав в Україну.

 

Читайте также по теме