Губи, ноги, епатаж, Євробачення, кураж.

Російські інформаційні агенства після результатів фіналу українського відбіркового конкурсу “Євробачення” написали, що від України цього року виступатимуть “пухкі губи і довгі ноги”. Отже, зірка таблоїдів Світлана Лобода приймає низький старт на підкорення Москви та європейської публіки.

Пісенний конкурс Євробачення-2009, який відбудеться в травні у столиці Росії, ознаменується виступом української “шоу-герл”, екс-солістки відомого цнотливого колективу “Віа-Гра”, королеви епатажу, як її називають продюсери, Світлани Лободи. Пісня, з якою поїде артистка, називається “Be my Valentine”. Написав її Євген Матюшенко, а музику підібрала сама Світлана. Пісня не надто мудрована — весь сенс, як на мене, вмістився у приспіві — дивись назву пісні. Втім, акценти виступу пані Лобода все одно розставлятиме не на вокальній майстерності.

На прес-конференцію, де вона мала намір, власне, розказати про свої плани журналістам, Світлана Лобода запізнилася на 35 хвилин. Вибачитись, напевно, забула, як усі справжні “мега-зірки”, втім, “пишуча братія” вже настільки призвичаїлась до таких вибриків, що й вухом не повела, немов так і годиться, такий-бо “зірковий етикет”.

Взагалі, якщо дивитися правді у вічі, то наші північні сусіди в чомусь праві: співачку Світлану Лободу мало хто насмілиться ідентифікувати за голосом — надто яскраво артистка позиціонує все інше. Хоча для журналістів як доказ, що співати вона таки вміє, Світлана затягнула рядок української народної “Ой, там, на горі”. До речі, те, що її асоціюють з довгими ногами, пані Лободу абсолютно не засмучує: “Знаєте, я в дитинстві була дуже невпевненою у собі дівчинкою, поводилась часто як справжній хлопчисько, — ділилась дитячими спогадами Світлана, — але потім мені зустрівся чоловік, який навчив мене любити себе. Він сказав: якщо ти не любитимеш себе, то тебе ніколи не полюбить публіка. І я з тих пір люблю себе як жінку, це додає мені сили на сцені. Гарна жінка на сцені це вже добре! А мій жанр — це жанр гротеску, сексуальності, зухвалості, епатажу”, — пояснила артистка.

Щодо майбутнього конкурсу, то Світлана сповнена оптимізму і впевненості. Хоча, вона й не вважає себе “у форматі” “Євробачення”: “На конкурсі за учасників голосують домогосподарки, це відомий факт, а я не вважаю, що можу їм подобатись, — сміється Світлана, — мої номери надто епатажні, але ми спробуємо підкорити і цю аудиторію”, — каже вона. Крім того, за зізнанням співачки, є ще одна проблема: знайти спонсорів для забезпечення гідної підготовки, дуже складно. Лобода сподівається, що і держава якимось чином допоможе впоратись. Тим більше, що артистка планує здійснити промотур Європою, аби завоювати серця прихильників і “забезпечити голоси” у фіналі конкурсу: “Ведуться переговори з деякими країнами, це будуть піар-акції та сольні концерти”, — зазначила вона.

Найдорожчими у виступі Лободи будуть… декорації, які “придумав” відомий кліпмейкер Алан Бадоєв. Він буде, до речі, арт-директором Світлани Лободи на час підготовки до конкурсу. Відомо, що виступ Лободи у Москві буде абсолютно відмінним від того, що бачили глядачі під час фіналу відбіркового конкурсу в палаці “Україна”. Що саме і як відбуватиметься на сцені — Світлана планує тримати в таємниці до останнього, тобто, навіть на репетиції не буде пускати пресу, аби був повний сюрприз:” Це буде найкраще шоу, яке бачило “Євробачення”, — каже вона, — це буде дуже круто, ми повністю переглянули концепцію виступу, це буде зухвало, сміливо, епатажно. Мене навіть будуть вчити робити трюки, аби глядачі були шоковані. Ми їдемо не для того, аби вибороти перше місце, а для того, щоб про нас говорив цілий світ. І ми це зробимо!”, — запевнила пані Лобода журналістів. /> Як відомо, торік нашу тодішню конкурсантку Ані Лорак взявся опікати, так би мовити, монстр російського шоу-бізнесу Філіп Кіркоров, навіть сукню від Роберто Каваллі за власні кошти ніби-то придбав для неї. Чи не прагне сьогодні хтось із продюсерів попіаритись біля співачки Світлани Лободи? Чи вже надходять пропозиції? Світлана каже, що надходять. Втім, потенційні продюсери вимагають за це гонорар. А вона на таке на згодна: “Я вважаю себе самодостатньою артисткою. Мене і без грошей підтримують відомі люди — Алан Бадоєв, Андрій Данилко. Андрій подзвонив мені одразу після перемоги і сказав, що допоможе усім, чим зможе і порадою, і підтримкою”

На прес-конференції поп-зірки був присутній також і перший віце-президент Національної телекомпанії України Роман Недзельський, з чиєї легкої руки Світлана змогла отримати перемогу на відбірковому конкурсі. Адже саме він відбивався від продюсерів співачки Анастасії Приходько, які понад усе прагнули відправити на “Євробачення-2009” саме її. Хоча, зрештою, не прогадали з підстраховкою: Настя представлятиме Росію на пісенному конкурсі і співатиме українську пісню “Мамо”. Так що всі задоволені. Втім, був один нюанс стосовно проведення фіналу відбіркового українського конкурсу. Його проведення ніби-то було заборонено рішенням суду, до якого встигла подати позов пані Приходько. Але Роман Недзельський запевнив, що все пройшло законно: “Ніхто не бачив рішення суду, це все були віртуальні ухвали. Ми не отримали такого рішення і судові виконавці до нас не приходили. Відбувався просто саботаж, з метою зірвати фінал відбіркового конкурсу”.

Зрештою, в інтригах шоу-бізнесу навряд чи хтось зможе розібратися. Зате, ми маємо порадіти принаймні з того, що Світлана Лобода, за її словами, щиро віддана своїй країні. Вона, наприклад, не погодилась би виступати на якомусь конкурсі не від України:”Ніколи я не представлятиму чужу країну. Я люблю Україну, люблю цей народ, мені здається, я його розумію. Звісно, я люблю подорожувати і деякий час пожити навіть в іншій країні, наприклад, в Індії. Але я завжди повертатимусь, бо я тут народилась і люблю все, що тут є”, — каже Світлана.

Щодо конкурентів, а цього року у Москві Францію, наприклад, представлятиме Патрісія Каас, наша Світлана спокійна. Каже, що зараз у неї головні конкуренти це втома і брак годин у добі, мовляв не встигає все, що запланувала здійснити. Втім, час, що залишився до конкурсу, вона проводитиме насичено, з максимальною користю, під гаслом: все для майбутнього виступу!.

Отже, Світлана Лобода, яку любителі знають за піснями “Постой мужчіна”, “Мачо”, “Мішка”, а також як привабливу й відверту на сцені артистку, героїню світських клубних тусовок, наразі впевнена в собі і сповнена енергії. А це головне для участі у популярному конкурсі, який в останні роки, ніде правди діти, перетворився на змагання шоу, а не співаків.

 

Читайте также по теме