ГолосUA
19:14 20/01/2010

«Кошти, призначені для виборів міського голови, краще було б витратити на ремонт доріг…» (опитування)

Пропонувати переобрати міського голову столиці, здається, вже стало традицією для Блоку Володимира Литвина. Нещодавно в одному з інтерв’ю спікер заявив про необхідність переобрати 30 травня цього року як мера Києва, так і депутатів Київської ради. Відповідний законопроект, підтриманий, звичайно, бютівцями, навіть, був зареєстрований у парламенті. Нагадаємо, що навесні минулого року депутати Блоку Литвина вже ініціювали референдум з відставки Черновецького та не дивлячись на активність Віктора Пилипишина та всього Шевченківського району, з цього нічого не вийшло, так само як не вийшло у БЮТу 2008 року, коли Черновецького через дострокові вибори намагалися замінити Турчиновим. Нехай би політики собі «бавилися», але одне тільки виготовлення гігантських бюлетенів для останніх київських виборів обійшлося платникам податків у півмільйона гривень! /> Варто нагадати, що столичним очільником один з найбагатших політиків України став у 2006 році, отримавши більше 30% підтримки. У 2008 році йому вдалося перемогти 68 (!) конкурентів завдяки «тісній співпраці» з «дедушками и бабушками». Сьогодні, за різними оцінками, роботою Льоні Космоса незадоволені більше 70% киян. Соціологи стверджують, що якби вибори відбулись сьогодні, Черновецький точно програв би Віталію Кличку, якого обійшов у 2008 році. Що думають про другі позачергові вибори мера кияни, змучені нововведеннями екстравагантного мера та його молодої команди, дізнавався ГолосUA.

Дмитро, журналіст, 31 рік:

Будь-які ініціативи, направлені на переобрання Черновецького сприймаю позитивно. Але пам’ятуючи досвід попередніх перевиборів не вірю в добрі наміри Литвина та БЮТу. Життя киян їм байдуже, цікавить лише можливість перерозподіляти київський бюджет. Мером Києва, якщо чесно, хотів би бачити Віталія Кличка. Може це наївно, але він людина, яка ще не заплямувала своє ім’я в політиці, і гадаю, йому, відомому у всьому світі, було б соромно бути поганим мером.

Максим, безробітний, 24 роки:

Давно вже час це зробити! Якщо він настільки хворий, що його постійно немає в місті, то нехай йде, а замість нього прийде молодий та енергійний.

Іванна, економіст, 27 років:

Нового мера потрібно обирати, але за умови, що нинішній не братиме участі у виборах, а піде до психлікарні чи наркоцентру. Ми всі пам’ятаємо результат минулих виборів і те скільки грошей на них пішло. Мером рідного міста хотіла б бачити розумного господарника, а не неврівноваженого мільйонера.


Ольга, викладач, 35 років:

Аби призначати нового мера потрібно змінити закон про вибори міського голови і обирати його у два тури. Не можна щоб мільйонною столицею керувала людина, яка має 20% підтримки у населення. Хоча, Києвом, на жаль, постійно керували пройдисвіти…

Тетяна Михайлівна, пенсіонерка, 73 роки:

Черновецький не кращий, але не гірший своїх попередників. Він хоча б і квартири власноруч роздає і про пенсіонерів не забуває. Прийде час, тоді і подумаємо про нового мера. Невже немає про що зараз думати? Нехай нам Тимошенко пенсії краще виплатить!

Антон, водій, 39 років:

Та мені байдуже, хто мер столиці, я в Києві не живу, а тільки гроші заробляю. Але був в шоці, коли з’явилися чутки про платний в’їзд до столиці. Це вже маразм просто. Нехай спочатку дороги полагодять.

Катерина, в декреті, 29 років:

Було б добре змінити мера на адекватного та такого, що людям не соромно показати. Щоправда, як тільки подумаю про те скільки коштуватиме ця радість… За ці кошти можна відремонтувати всі київські дороги або ж хоча б облаштувати половину шкіл чи садочків. У нас он в садочку дах протікає, а в мерії розводять руками…

Андрій, студент, 20 років:

Ну… Черновецький хоча б веселий… Нехай залишається! Я, чесно кажучи, людина аполітична, мені байдуже. Нехай тільки не забороняють пити пиво на вулицях та не вбивають бродячих псів.  

Марина, банківський працівник, 45 років:

Гіршого господарника немає в країні. Та ви тільки на дороги подивіться, на те, як працюють влітку київські садочки, як подається гаряча вода на Оболоні… Як його можна було обрати мером не розумію… невже за гречку справді?

Олексій, міліціонер, 40 років:

Про мера й говорити не хочу, але нової кандидатури не бачу. Не впевнений, що варто його міняти напередодні ЄВРО-2012.
А. Береза

 

Читайте также по теме