На ковзанці мимоволі

Сьогодні Київ перетворився на ковзанку. Щоправда, ні дорослі, ні діти ніякої радості від цього не відчули. Ожеледиця, яка раптово спіткала жителів столиці, стала швидше зменшеною версією катастрофи, аніж веселою розвагою. Тому вже опівдні важко було зустріти людину, яка б нормально зреагувала на ситуацію на вулицях.

Зміну погоди відчули на собі і київські травмпункти. Вони виявилися переповненими, і лікарі навіть не мали часу, аби піти на перерву. Більшість осіб, які завітали до травмпункту, отримали переломи різної степені складності. Зокрема, у травмпункті Голосіївського району на даний момент зафіксовано близько 80 осіб з переломами. “Всі коридори заповнені людьми”, — сказали у травмпункті Дарницького району. На даний момент тут зафіксовано близько 75 осіб. У травмпунктах Подільського, Дніпровського, Деснянського і Шевченківського районів зареєстровано відповідно близько 52, 50, 40 і 37 постраждалих.

У Київській міській державній адміністрації по-своєму витлумачили ситуацію. Мовляв, ожеледицю в місті не встигли ліквідувати тому, що в Києві не вистачило двірників. Як повідомив перший заступник київського міського голови Анатолій Голубченко, двірники почали розкидати по Києву сіль та пісок ще з 12 години ночі.

«Пішоходи травмувались, тому що ми не встигли. Хоча почали працювати з півночі. Пісок є, сіль є, двірники працюють. Ця проблема є завжди. Минулого року була така сама ситуація — місто велике, двірників не вистачає», — зазначив він. Аби заспокоїти присутніх, А.Голубченко поспішив сказати, що сьогодні зранку у зв’язку з ожеледицею сам опинився на землі.

Проте, як не дивно, від ожеледиці абсолютно не залежать ДТП. Незважаючи на погодні умови, кількість дорожньо-транспортних пригод за сьогодні не перевищує норму. Як повідомила прес-служба УДАІ ГУМВС України в Київській області, на 16-у годину в Київській області зареєстровано 7 ДТП з потерпілими, 8 чоловік травмовано, а загиблих немає. Для порівняння, 19 грудня 2007 року ситуація була гіршою. За даними ДАІ, минулого року було зареєстровано 11 ДТП, 4 чоловіки загинуло, і 12 було поранено. «Сподіваємось, сьогодні до такого рівня кількість ДТП не зросте», — зазначають в ДАІ.

Скільки триватиме київське лихо, поки що невідомо. Як повідомив заступник начальника Українського гідрометеорологічного центру Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій Анатолій Прокопенко, в Україні ожеледиця та налипання мокрого снігу триматимуться протягом 19-22 грудня. За його словами, ожеледиця буде найміцнішою 19 і 20 грудня, проте надалі ситуація значно не зміниться, оскільки зниження температури не передбачається. “Суттєвого потепління в Україні не очікується до кінця місяця”, — наголосив він. Також Анатолій Прокопенко повідомив, що 23 та 24 грудня по всіх областях України мокрий сніг, а в південних регіонах — дощ із мокрим снігом. /> Проте, як би не складалась ситуація з погодою, зрозуміло, що наразі київська влада не повністю контролює ситуацію. Якщо за сьогодні не буде вжито ефективних заходів, травмованих побільшає, і радіти новорічній ялинці буде нікому.

 

Читайте также по теме