Парламент визначився з порнографією

Невтомна боротьба за поліпшення життя українських громадян зовсім непомітно відійшла на дальній план парламентської діяльності і вся увага народних обранців зосередилася на зусиллях обох претендентів на головне крісло країни Віктора Януковича та Юлії Тимошенко заручитися підтримкою виборців, які в першому раунді віддали голоси за інших кандидатів. 

Зрозуміло, насамперед йдеться про електорат Сергія Тігіпка. Ті 13% голосів, які набрав голова партії «Сильна Україна», — це перевага, яка вже сама по собі дозволяє покрити відставання Тимошенко від Януковича за підсумками «півфіналу». Але ясно, що геть усі ці голоси в будь-якому разі не відійдуть комусь одному. Тож пропозиція Юлії Тимошенко Сергію Тигіпкові обійняти після її перемоги посаду прем’єра і право призначити половину міністрів не дуже висока плата за його заклик до «своїх» голосувати в другому турі за лідера БЮТ. Так само як і її обіцянка навіть в разі відмови пана Тігіпка підтримати її на виборах — запропонувати йому очолити уряд. Якщо це допоможе, то приз, який очікує на переможця, того вартий. Якщо ж ні, то й ні. 

Знає ціну питання і лідер буцімто опозиції Віктор Янукович, який теж провів переговори з «бронзовим призером» президентських перегонів, але від оголошення конкретних пропозицій, винесених на переговори, утримався. Тож основною темою розмов у парламенті між депутатами, журналістами і просто засідниками кулуарів Верховної Ради стало те як — і головне хто, поділить смачний червоно-синій пиріг Сергія Тігіпка. Вже з самого ранку у середу депутат від БЮТ Андрій Кожемякін сповістив усіх, що переговори відбулись і пройшли в позитивному ключі. Правда, він відмовився уточнити, що саме мається на увазі під словом «позитивний», додавши лише, що розмови про «об’єднання електорату ведуться з усіма демократичними кандидатами»: Володимиром Литвином, Олегом Тягнибоком, Арсенієм Яценюком. На якій стадії перебувають переговори — випитати так і не вдалось, проте, належний ефект заява справила. 

З іншого боку виходу із сесійної зали інформаційну хвилю створювали представники Партії регіонів. «Ми завжди радіємо успіхам БЮТівців, — прокоментувала слова Андрія Кожем»якіна регіоналка Ганна Герман. – Особливо, якщо ми знаємо, що це за успіхи: невиплати пенсій, борги, запозичення, сумнівні договори і.т.д». Таке оригінальне піар-тло нардеп створювала, напевно, для того, щоб натякнути на переваги Партії регіонів на переговорах, які вона також веде з Сергієм Тігіпком. Тим часом і Сергій Тигіпко, і власник майже 7-відсоткового «електорального пакета», лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк заявили про свою відмову підтримати в другому турі будь-кого. Щоправда, тон, у якому Тигіпко виголосив свою відмову, дозволяє йому знову повернутися до обговорення питання і водночас ні до чого не спонукає його виборців. Ще один потенційний переговорник — Голова Верховної Ради Володимир в коментарі кореспонденту Голос UA, заявив, що не вів з Юлією Тимошенко жодних переговорів про об’єднання, а мотивом заяв про ймовірне співробітництво з аутсайдерами президентського марафону назвав бажання залякати опонента. 

А тим часом під звуки бойових сурм з обох таборів Верховна Рада ухвалила закон, покликаний посилити боротьбу з дитячою порнографією. У ньому вперше міститься законодавче визначення цього злочину, а також встановлюється покарання за її ввезення, виробництво і поширення – ув»язнення на термін від 5 до 10 років. У разі скоєння злочину повторно а,о використання дитячої порнографії з метою здобуття доходу у великому розмірі (200 і більше неоподатковуваних мінімумів, тобто понад 3400 грн.) передбачене покарання у вигляді позбавлення свободи на термін від 7 до 12 років. 

 

Читайте также по теме