Програмісти проти порно…

Українські програмісти створили програму БОРДЕЛЬ.NЕТ, яка блокуватиме сайти з пропозицією секс-послуг, порно-роликами, еротикою, а також небажану рекламу, різні релігійні секти і, як обіцяють, навіть віруси. Новинку зможе встановити кожен.

Нині продукція секс-індустрії, як відомо, заполонила всесвітню мережу. Розробники сподіваються кібер-методами зменшити її засилля. Адже інтернет нерідко служить знаряддям розбещення нації. Не секрет, напрклад, що значна частина молодих українців, у прямому розумінні, виросла на інтернеті, в якому процвітає порнографія. Це впливає на свідомість ще несформованої людини, спотворюючи її уявлення про відносин між статями, розвиває численні комплекси, робить її жорстокою. Продаж секс-послуг – один із найпопулярніших запитів пошукових систем. Наприклад, при введенні слова «проститутка» Google видає понад 400 тис. посилань. Звісно, що творці цього безглуздя добре заробляють (кажуть, за день власник порно-сайту має до 10 тисяч доларів), тому викорінити одразу все буде дуже непросто. Та коли безпечність інтернету гарантуватимуть на державному рівні, розробники впевнені, що засилля секс-індустрії в мережі зменшиться.

Розробники програми захисту збираються залучити до її реалізації владні органи, спецслужби, власників пошукових систем, навіть комп’ютерні магазини, щоб ті установлювали цю програму разом з операційною системою “Windows”. Наприклад, при введенні забороненого слова в Google, з»являтиметься вікно з попередженням, що це, мовляв, «погана річ», і запитанням, чи справді користувач впевнений у своїх намірах?

Програма матиме власний «чорний список» заборонених сайтів, а кожен користувач зможе допомогти в йогорозширенні, надсилаючи до розробників те, що «сховалося». Програма БОРДЕЛЬ.NЕТ має оновлюватися щотижня. 

Соціальні сайти, в яких також немало нецензурщини, ніхто не блокуватиме. Але натомість «батьки» програми впевнені, що власники масштабних «соціалок» самі боротимуться з цим явищем. «Програма вже створена і нині тестується. За допомогою нашої розробки, я впевнений, ми позбудемося цього безглуздя. Відомості про заборонені сайти ми плануємо передавати у правоохоронні органи», – заявив пресі всесвітньовідомий хакер Дмитро Голубов.

Запропонована програма обсягом 200-300 кБайт буде безплатною, на відміну від своїх аналогів. Скачати її можна на сайті www.ipu.com.ua. 

Підтримали розробку і активістки жіночого руху FEMEN, основна робота яких спрямована на боротьбу в Україні з секс-туризмом у програмі з назвою «Україна – не бордель!». 

 

Читайте также по теме