Новости Экономика м'ясодефицит

Україна забезпечує себе яловичиною лише на 40%

base article image

Україна здатна забезпечувати себе яловичиною лише на 40%, дефіцит покривається за рахунок неякісного імпорту.

Про це сьогодні повідомив керівник групи експертів Українського Клубу агропромислового бізнесу Володимир Лапа на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За словами експерта, дефіцит м'яса покривається за рахунок неякісного імпорту, який іде переважно на виробництво ковбас. Він наголосив, що якісну яловичину до України просто не можуть завозити, адже це економічно невигідно. Найбільші експортери яловичини у світі — Аргентина та Бразилія — завозять якісне м'ясо до Європи за цінами у 300-350 грн/кг. Український споживач, за словами Лапи, не може платити такі гроші, тому м'ясо завозять неякісне.

Окрім того, експерт додав, що яловичина в Україні не дуже популярна через ментальні вподобання — українці більше їдять свинину. Дефіцит цього м'яса також покривається за рахунок м'яса птиці.

К. Коваленко

 

Загрузка...

Оставайтесь в курсе событий.
Подписывайтесь на нас в социальных сетях.