Партії регіонів невигідне об’єднання з БЮТ — Симоненко

Об'єднання Партії регіонів, як представника вітчизняного капіталу, та БЮТ, що представляє інтереси закордонного капіталу, є вкрай невигідним для Партії регіонів.

 

Про це повідомив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко в ексклюзивному коментарі журналісту ГолосUA у Чернігові.

 

Він наголосив, що за умови надання політичної оцінки процесам, що відбуваються у парламенті, необхідно пам'ятати про наявність різних політичних сил, які при цьому представляють інтереси різних верств населення. П. Симоненко наголосив, що Партія регіонів є представником національного капіталу, “тобто вони є власниками вітчизняних підприємств, заводів і фабрик на території України”, а представники таких політичних сил, як БЮТ чи “Наша України” значною мірою є представниками інтересів західного капіталу. “Для Партії регіонів, як партії потужного капіталу, це є реальною загрозою”, — зазначив лідер КПУ.

 

П. Симоненко пояснив, що об'єднання Партії регіонів із БЮТ може призвести лише до знищення національного капіталу. “Якщо нині мої колеги по більшості не розуміють цього і підуть на це, то тоді вони самі сьогодні знищують, по-перше, свої ж власні підприємства, а з іншого боку вони знищують економічний потенціал політичного суверенітету нашої держави”, — наголосив голова КПУ.

 

Політик зазначив, що на його думку, таке об'єднання не станеться. “Я вважаю, що не буде цього. І я зроблю все для того, щоб фракція Компартії, завжди маючи власну позицію, відстоювала і далі національні та державні інтереси, захищаючи, в тому числі і через законодавство, через можливі механізми співпраці все те, що має відношення до України”, — резюмував П. Симоненко.

 

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформація про незацікавленість Партії регіонів у подальшій співпраці з їхніми колегами по більшості після виборів 31 жовтня. Експертне середовище заявляє про те, що Партії регіонів не потрібні партнери, а потрібна повністю керована ситуація та політична монополія.

Читайте также по теме