ГолосUA
06:42 01/02/2011

102 мільйони гривень втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва відшкодували у 2010 році

Упродовж 2010 року відшкодовано 102 мільйони гривень втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Відповідно до повідомлення, на кінець минулого року на спеціальних рахунках відповідних місцевих рад налічувалося 576,6 мільйона гривень, з них на депозитних рахунках в установах банку – 146,5 мільйона гривень (25,4 %), що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.

Упродовж 2010 року із сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва було вилучено 3,1 тисячі гектара земель, з них 2,9 тисячі гектара (93,5 %) – сільськогосподарські угіддя та 0,2 тисячі гектара (6,5 %) – лісові угіддя. Нараховано втрати сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва на суму 104,4 мільйона гривень. Фактично упродовж року до бюджетів різних рівнів надійшло 102 мільйона гривень”, — заявили у прес-службі.

В уряді нагадали, що Держземагентство та його територіальні органи неодноразово наголошували місцевим радам на необхідності спрямовування грошей, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, на цілі, визначені статтею 209 Земельного кодексу України. Ці кошти, відповідно до інформації, мають спрямовуватися на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення відповідних угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення нормативної грошової оцінки землі, інвентаризації земель, розмежування земель державної та комунальної власності.

Читайте также по теме