20 тис. тонн отрутохімікатів можуть вивезти за кордон та утилізувати

В цьому році Мінекології планує продовжити вивезення за кордон та знищення приблизно 20 тис. тонн пестицидів і агрохімікатів, що зберігаються на складах в різних регіонах України. 

Таку інформацію надали в прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України під час прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України та брифінгу за участі заступника міністра Івана Макаренка, — передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, за словами заступника міністра, знешкодження непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів є одним з нагальних питань напередодні проведення чемпіонату Євро 2012.

В ході запланованих дій, планується повністю очистити 13 регіонів України ( АР Крим, Донецьку, Львівську, Харківську, Дніпропетровську, Закарпатську, Івано-Франківську, луганську, Миколаївську, Одеську, Хмельницьку і Рівненську області).

Наразі, тривають роботи з подальшого знешкодження відходів гексахлорбензолу з Івано-Франківської області ( м. Калуш) та утилізація токсичних відходів виробництва мононітрохлорбензолів, накопичених на промисловому майданчику ДП „Горлівський хімічний завод”.

Також, за даними прес-служби, у Мінекології працюють над упорядкуванням кадастру небезпечних відходів, який дозволить контролювати їх утворення, переміщення та знищення в оперативному режимі.

Читайте также по теме