ГолосUA
10:20 20/04/2010

21 квітня в Китаї оголосять день жалоби за загиблими під час землетрусу

Держрада Китайської народної республіки вирішила оголосити загальнонаціональний траур за загиблими під час землетрусу в повіті Юйшу 21 квітня 2010 року.

Про це сказав прес-аташе Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Ся Хунджан на перс-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«У цей день на всій території країни і в усіх посольствах та консульствах КНР за кордоном буде приспущено державні прапори, скасовано масові розважальні заходи. У самому повіті Юйшу, де знаходився епіцентр землетрусу, тривають пошуково-рятувальні роботи, в них беруть участь загалом 17,67 тис. осіб — представники НОАК, органів громадської безпеки, пожежної та медичної служб, а також різних неурядових організацій країни», — сказав він.

За словами прес-аташе, у понеділок, через шість днів після катастрофи, рятувальники все ще знаходили живих людей. «Так, напередодні дістали із-під завалів, де вони провели майже 130 годин, двох тибетських жінок та маленьку дівчинку. Роботі рятувальників заважає погода — сьогодні в обід на людей обрушився град та ураганний вітер. У наступні п’ять днів у постраждалих від землетрусу районах двічі пройдуть снігопади, інтенсивність яких буде вищою за середню. Триває надходження гуманітарної допомоги: наметів, носилок, теплого одягу, ватних ковдр, медикаментів, мінеральної води, локшини швидкого приготування та інших харчових продуктів, — наголосив він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме