Вита Середа
09:39 12/02/2011

36,8% українців готові брати участь у акціях протесту, якщо піднімуть пенсійний вік — Томенко

88 % громадян України не підтримують пенсійну реформу, а 36,8% готові брати участь у акціях протесту проти підвищення пенсійного віку.

Такі дані озвучив під час прес-конференції в Черкасах заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, передав кореспондент ГолосUA.

«Я отримав останнє дослідження – 88% населення не підтримує пенсійну реформу, більше того – я сам навіть не повірив цій цифрі, наскільки вона радикально революційна. Ми запитали, як люди будуть реагувати, якщо буде прийнято рішення про підвищення пенсійного віку і наскільки можливі масові протести проти такого підвищення. Так от, 33,3% вважають такий розвиток подій цілком ймовірним. А якщо такі мітинги і демонстрації відбудуться, то брати в них участь збираються 36,8%. Виявляється люди самі налаштовані більш критично, ніж думають про інших. 36,8% готовності брати участь у протестах – це фантастично висока готовність. Я такого не очікував», — сказав М. Томенко.

За його словами, всеукраїнське опитування проводила компанія «Українське демократичне коло». Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1200 респондентів віком від 18 років і старше. Статистична похибка вибірки не перевищує ±2,9%.

Читайте также по теме