ГолосUA
08:50 24/04/2010

70 людей загинуло від початку 2010 року через неправильне використання газу на виробництві

70 людей загинуло від початку 2010 року через неправильне використання газу на виробництві, в той час як в 2009 року — 115 людей.

Про це в Кременчуці заявив голова Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду Сергій Сторчак, повідомляє прес-служба відомства.

"Гостро стоїть питання використання газу в побуті. Останній резонансний випадок був у Ялті: від вибуху газу була зруйнована будівля операторної водоканалу, загинув оператор, а Ялта деякий час була без води", — зауважив голова Держгірпромнагляду.

С. Сторчак зазначив, що до аварії, відповідно до розслідування, "призвела бездіяльність "Кримгазу" та незадовільне утримання споруд з боку підприємства водоканалу".

"Ми пояснюємо це "тісною співпрацею" наших інспекторів і робітників газових господарств. За результатами розслідування, ми звільнили начальника територіального управління, начальника інспекції. Повністю реорганізовуємо систему державного нагляду не тільки в Криму, а і в інших регіонах України", — підкреслив С. Сторчак.

 

Читайте также по теме